Familie Steenvoorden & Dekker

Familie Steenvoorden & Dekker

Uw gastheer en gastvrouw van ’t Eibernest, inmiddels met ondersteuning van Norbert en Esther Dekker-Steenvoorden.
Wij zijn erg dankbaar voor alle leuke gasten die we al op ’t Eibernest hebben mogen ontvangen.

Noordkop

Pas sinds 2006 wonen ze op het eiland, maar Ans en Tom Steenvoorden voelen zich helemaal thuis. Ze hebben zich volop in het verenigingsleven gestort en wonen heerlijk in de noordkop. ‘Het eilandgevoel is hier op z’n grootst. Dichtbij de duinen en het strand, de vuurtoren en het wad.’ Hun eigen ‘ontdek je plekje’-ervaringen brengen ze graag over aan hun gasten. ‘We hebben heel wat wandelingen in deze omgeving gemaakt en mooie plekjes leren kennen. Als we een praatje maken, wijzen we de gasten daar op. Dat maakt hun vakantie toch net even specialer.’

Tips

‘Met de boot naar Vlieland’, roept Ans meteen als haar naar aanraders wordt gevraagd. De tocht over zee vanaf Paal 33 naar het charmante buureiland is een populair avontuur. Ook komen ze met minder bekende, doch leuke tips op de proppen. ‘Wat we zelf graag doen, is de Hanenplas-wandeling langs het water rond de golfbaan. Of naar de uitkijkpost bij het duinmeertje van De Robbenjager. Een beetje verscholen, je zit er heerlijk rustig. Of de steiger van het oude haventje aan de dijk, of het uitzicht op de Roggesloot, of…’
Het is duidelijk: Ans en Tom zijn lyrisch over de omgeving.  

Overkant

Een groot deel van hun leven woonden ze op het vasteland (de overkant op z’n Tessels). Kortenhoef, om precies te zijn. Tom had daar een bloembollenbedrijf met grote kassen. ‘Eerst gingen we altijd naar zuid-Spanje op vakantie, totdat een kennis ons met Texel liet kennismaken. Hij verhuurde in De Cocksdorp een pand aan toeristen en in 1999 hebben we dat overgenomen. Na een tijdje bleek wel dat het verhuren op afstand eigenlijk niet kon. We wilden meer contact met de gasten.’ Na de verkoop van het bedrijf en een tussenstop in  Heerhugowaard, besloten ze het huis zelf te gaan bewonen. Daarnaast kochten ze ‘Het Eibernest’, een stukje verderop, aan de Molenlaan. In fases werden de bungalows (zes 4-persoons geschakeld, één 6-persoons vrijstaand) opgeknapt en van moderne gemakken voorzien. ‘We hebben nu 70% terugkerende gasten. Dat is een goed teken.

En dan nog dit…

‘Ei’ slaat ook op Eierland, de polder waarin het dorp ligt. De polder dankt zijn naam aan een onbewoonde zandplaat waar vroeger vele duizenden eieren werden geraapt. Geen ooievaarseieren trouwens, al doet een nep-exemplaar met nest op één van de huisjes anders vermoeden…

Het is een klein maar knus park. Ook de beheerder en zijn vrouw zeer vriendelijk en gastvrij.

Prettig klein parkje met veel sfeer en privacy, aan de rand van de Cocksdorp en dichtbij openbaar vervoer en fietsroutes. Ook mooi is de vaatwasser die er in het huisje zat.

Prima bungalow met gastvrije eigenaars!

Dikke 10 voor het Eibernest. En een 10 voor bestemming Texel, Cocksdorp.

Niet voor de massa die een animatieteam nodig heeft, daar zijn andere parken voor. Alle vrijheid, rust en ruimte bij het Eibeernest en heerlijke bedden. We hoorden dat de huisjes nog verder zijn opgeknapt en voorzien van nog meer luxe. Snel weer eens boeken dus, en dan wellicht een dikke 11 😀

Per ongeluk (door een fout van het VVV overboekt in een ander appartement) in een bungalow terechtgekomen op het Eibernest. Wat een vriendelijke ontvangst, op een onverwacht moment! Later nog een doosje eitjes en een krantje speciaal gebracht. Accomodatie prima schoon, mooie keuken, heerlijke vloerverwarming. Steile houten trap, maar goed beveiligd voor de kinderen middels een houten schot voor de kinderslaapkamer.

Netjes sanitair, en veel ruimte om de bungalow heen. Wij hadden uitzicht op de wei met paarden en natuurlijk de mooie Texelse luchten….

Heerlijk kleinschalig parkje met hele vriendelijke gastvrouw en heer. De bungalow biedt precies wat je nodig hebt: een keuken, een badkamer met heerlijk ligbad en aparte douche,twee slaapkamers met twee éénpersoonsbedden, een woonkamer met zithoek tv,radio en DVD (top voor als het weer tegen valt).

Aan de voor en achterkant een terras met zitje, en gratis gebruik van bbq als je het lief vraagt. De Cocksdorp is een leuk klein dorpje waar je nog van alles langs de weg kunt kopen(plantjes, bloemen en groenten). De horeca is in veel fout aanwezig dus koken heb ik weinig gedaan(ik had vakantie). En dan het strand werelds groot en lang en altijd anders, hier geniet ik met volle teugen van, met regen, storm, of 20 graden en strak blauw.

WE HEBBEN ECHT GENOTEN!!!!!

Heel mooi, het huis heeft twee terrassen.

“De beste vakantieplek van Texel”
voor de 3 keer op het eibernest geweest heb weer een top vakantie gehad. de eigenaar met zijn vrouw zijn super gastvrij. ook de huisjes zijn super schoon ook het interieur en de bedden zijn super. echt een aanrader daar kan landel of de krim niet tegen op. van de zomer weer lekker 3 weken op het eibernest.

Mensen kijk niet verder een fantastische plek en alle voorzieningen in de buurt!!
Mooie grote supermarkt, zeer goede visboer die ook uitstekende snacks heeft en zijn eigen patat bakt, je kunt er niet omheen.

Heel zuiver, bij aankomst lagen er de eitjes voor het ontbijt in een doosje op tafel. Het beheerders echtpaar is heel erg vriendelijk en behulpzaam. Het huisje was er kompleet ingericht. Wij hadden ook een vaatwasser en een DVD-speler. De bedden lagen heerlijk. wij voelden ons meteen thuis.

Wij hebben ook al voor 2011 geboekt.