BLOG EN TEXELTIPS

Hier lees je regelmatig een nieuwe blog over wat ons allemaal bezighoudt hier op het mooie Texel. Ook geven we je onze persoonlijke Texel-tips!

Zo kom je een warme zomer wel door!

De eerste warme dagen van het jaar hebben we weer overleefd. Wat hebben jullie allemaal gedaan? Wij hebben naast onze dagelijkse bezigheden heerlijk verkoeling gezocht op het strand. Wat is het toch fijn om dat zo dicht bij huis te hebben. Ook de schaduwplekjes in de...

Lees meer

Trots op Tom

Wat hebben we genoten van de meivakantie. Het zonnige weer tijdens de Paasdagen was in één woord geweldig. We hebben zelfs de eerste ontbijtjes buiten kunnen serveren! Op het strand was het ook goed vertoeven en zo had de vakantie niet beter kunnen beginnen. En het...

Lees meer

De tuin in bloei!

Wij zijn gek op deze tijd van het jaar. Op naar meer zon, meer buiten, en nieuwe energie! De bloemen in onze prachtige tuin komen weer in bloei en dan voel je aan alles: de lente is begonnen.

Lees meer

Waar de winter wel niet goed voor is 😉

In de winter is het stil op Texel. Heel stil… De Kikkertstraat - zomers druk en bezaaid met mensen - is ‘s winters een verlaten dorp. Toch zitten wij alles behalve stil! Er is namelijk genoeg te doen op ons bungalowpark. Gelukkig heb ik een achtergrond in de bouw en...

Lees meer

Flexibel boeken

Uw vakantie beginnen en eindigen wanneer ú dat wilt! We leven in een wereld waarin alles razendsnel aan ons voorbij gaat. Van de moderne mens wordt ook nog eens verwacht dat hij flexibel is. Niets is fijner (vinden wij) dan even tot rust komen op Texel. Helaas heeft...

Lees meer

Zo kom je een warme zomer wel door!

De eerste warme dagen van het jaar hebben we weer overleefd. Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Wij hebben naast onze dagelijkse bezigheden heerlijk verkoeling gezocht op het strand. Wat is het toch fijn om dat zo dicht bij huis te hebben. Ook de schaduwplekjes in de tuin kwamen goed van pas en onze gasten konden heerlijk buiten ontbijten.

Met warm weer zit je op Texel dus echt perfect. De zee geeft een verkoelende bries en dat maakt een dagje strand heel behaaglijk. Naast het strand zijn er nog genoeg andere verkoelende activiteiten te doen, ga bijvoorbeeld het water op!

Een aanrader is met de TX10- of 20. Ga mee op een van deze twee garnalenkotters en vaar een mooi stukje mee over de Waddenzee. Tijdens de tocht vertelt de schipper wat er allemaal in het net komt (namelijk veel meer dan alleen garnalen). De verser dan verse Waddengarnaaltjes worden aan boord gekookt en gegeten. Aan het einde van de vaart krijg je een zakje mee naar huis. Hmm..! 

De Vriendschap is een waddenveer tussen Texel en Vlieland. Deze vertrekt vlakbij onze accommodaties, op het strand van paal 33. Je kunt een dagtocht doen naar Vlieland of een Zeehondentocht. Allebei erg mooi! 

Mocht je liever met wat sneller geschut het water op gaan dan is de Bruuzer iets voor jou. Deze supersnelle powerboat stuitert over de golven en binnen no time zie je een heleboel! Vaar langs de TESO, de zeehonden, of zelfs naar Terschelling!! Geweldige ervaring maar niet geschikt voor mensen met een zwakke rug. Dan zit je beter op het dek van de Waddencruise TX44. Dit schip vaart naar de Marinehaven in Den Helder en onderweg zie je gegarandeerd zeehonden. Tijdens de vaart kun je genieten van heerlijk eten en drinken. 

Ben je liever in (in plaats van op) het water, ga dan verkoeling zoeken bij Molenkoog in Den Burg. Een heerlijk buitenzwembad met leuke glijbaan en gezellige kiosk en terras. 

Ohja, surfen wordt op Texel ook veel gedaan. Wereldwijd populair en op Texel kun je het benodigde materiaal huren. Een lesje volgen kan natuurlijk ook. Dit wordt voornamelijk gedaan langs het strand van De Koog. 

Uiteraard kun je ook gewoon een plekje in de schaduw opzoeken in onze heerlijke tuin! 

 

Esther, 3 juli 2019 

 

Feestje?

De Cocksdorp, 5 juni 2019

Feestje?

Wat vermaken wij ons toch goed hier op het mooie Texel. We zijn heerlijk bezig met onze gasten en als we tijd over hebben genieten we van het feit dat we op zo’n mooi eiland wonen. Er is zoveel moois te zien en te doen. En de aankomende weken heeft het eiland extra veel te bieden… Namelijk de leukste events en festivals! Wie weet hebben wij nog wel een bungalow op ‘t Eibernest of kamer in BnB De Moerbei vrij! In ieder geval vind ik het leuk om de events even voor je op een rijtje te zetten.

Feest en sport mee tijdens Waves
Tijdens de Ronde om Texel is er een nieuw sport- en muziekfestival op paal 17. Er is topsport op het water en livemuziek op het strand! Daarnaast zijn er op het evenemententerrein allerlei activiteiten waar je aan mee kunt doen: sport- en lifestyleclinics, beachyoga en massages. Ook kun je er natuurlijk gezellig wat eten en drinken. Het begint op 19 juni en duurt tot 23 juni. Optredens zijn van onder andere Nielson, Wulf en Rondé. Super gaaf toch! Hier kun je kaartjes kopen 🙂

Proef de Waddenzee tijdens Amusetour Oudeschild
28 juni is er een culinaire wandeling over de haven van Oudeschild! Genieten, gezelligheid en lekker eten. Dat is de amusetour van Oudeschild! Je gaat langs 8 verschillende restaurants en bij allemaal ervaar je iets unieks. Kun je er geen genoeg van krijgen dan kun je nog even nagenieten tijdens de afterparty in De Compagnie. Hier kun je vast een voorproefje bekijken! 

Drink een Texels biertje op SomPop
Ook dit jaar(6 juli) is er weer SomPop in de Waal! Yes!! Er zijn drie podia, dus genoeg diversiteit aan muziek. Maar ook aan eten en drinken hoef je hier niks te kort te komen. Er zijn verschillende Texelse bieren van de tap, en natuurlijk ook genoeg ander lekkers. Voor kinderen is er gratis limonade. Een kaartje kost 5 euro, onder de 18 is gratis. Je koopt ‘m gewoon aan de poort. Zien we je daar?

Dansen op SunBeats
Ben je meer van de dance- en housemuziek, dan is SunBeats wat voor jou. Het is het grootste dance-event op het strand van Texel. Op 13 juli vindt alweer de 16e editie plaats. Het wordt gehouden op het strand van Paal 17 en begint om 18:00 met lekkere loungemuziek. Aan het einde van de avond gaan de voetjes van het zand!! Geweldig event met toffe sfeer.

Verantwoord genieten tijdens Beach Food Festival
Normaal gesproken wordt dit festival op het Waddenstrandje/Waddenhaven in Oudeschild gehouden, maar in verband met werkzaamheden daar heeft het festival dit jaar een andere te gekke locatie! Op 20, 21 en 22 juli tovert Landgoed De Bonte Belevenis om tot festivalterrein. Het thema is surf&turf. Bereid je voor op de tofste, lekkerste, lokale en bewuste combi’s!

Tipi Toe Festival
Een ‘down-to-earth festival’  aan het einde van de zomer (31 augustus). Ook dit evenement vindt plaats op Landgoed de Bonte Belevenis, een mooie groene omgeving. Dit festival wordt net als Waves voor de eerste keer georganiseerd. Er is een markt, je kunt er chillen in een hangmat en yogalessen doen, en nog veel meer..! Wij laten ons verrassen.

Waar zullen we jou misschien tegenkomen? 😉

Norbert, 5 juni 2019

Texels IJS!

Bij ijsboerderij Labora heb je ruime keuze uit alleen maar super lekkere ijsjes! Deze zijn gemaakt met de melk van hun eigen koeien. Dit kun je allemaal bekijken op de boerderij onder het genot van een lekker ijsje!!

Dagje Vlieland

Vanaf het strand bij paal 33 vertrekt bijna iedere dag de veerpont “De Vriendschap” naar Vlieland. Dit is een leuk uitje waar u zeker wel een hele dag zoet mee bent. De mooie vaartocht – waarin u misschien wel zeehonden tegenkomt – komt aan op de Vliehors (ook wel de Sahara van het Noorden genoemd). Daar wordt u met de Vliehors Expres opgehaald en naar het Posthuys gebracht. Vanaf daar kunt u het eiland op de fiets verkennen. Aan het einde van de middag neemt u dezelfde waanzinnig mooie route weer naar huis.

De Vriendschap organiseert ’s avonds ook zeehondentochten. Op de terugweg krijgt u – aan boord bij ondergaande zon – een heerlijk maaltje versgekookte mosselen.

https://waddenveer.nl/nl/

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Zoals u in de blog “waar de winter wel niet goed voor is” leest zijn wij gek op strandjutten. In het Schipbreuk- en juttersmuseum Flora kijkt u uw ogen uit – want wat liggen hier veel bijzondere opgejutte spullen. Ook leert u veel over de Texelse traditie en hoort u veel mooie en bijzondere verhalen. Zeker de moeite waard!

https://www.juttersflora.nl/

Golfbaan Texel

Golfbaan de Texelse

Op loopafstand van onze vakantieverblijven vindt u de Texelse golfbaan, een van de weinige duinbanen in heel Nederland! Iedereen kan hier een balletje slaan: de gevorderden op de 18 holes par 72-baan en de beginners op de driving range of de 9 holes par 3-baan. In het clubhuis heeft u mooi uitzicht over de golfbaan, terwijl u geniet van een lekker hapje of drankje.

https://www.texelse.nl/golfbaan

Jan Plezier Texel

De Jan Plezier

Van alle activiteiten op Texel is meegaan met een huifkar, getrokken door twee oersterke Belgische trekpaarden, wel een hele speciale. Van de bushalte in De Koog (Nikadel) rijdt u naar De Nederlanden, De Muy en als meest noordelijke bestemming het strand van de slufter. Tijdens de tocht zult u duidelijk zien hoe veelzijdig de natuur op Texel is. Het duurt zo’n tweeënhalf tot drie uur en onderweg krijgt u koffie, thee en wat lekkers. De koetsiers vertellen met veel humor van alles over wat u tegenkomt onderweg. Echt een aanrader!

http://www.janpleziertexel.nl/

Eten en drinken nabij ’t Eibernest:

 

 

Texel informatie:

Openbaar vervoer – kijk op www.texelhopper.nl

De bootdienst – kijk op www.teso.nl

Taxi diensten – Texeltours: 0222 315 555

Texel e-vignet – www.texelevignet.nl