BLOG EN TEXELTIPS

Hier lees je regelmatig een nieuwe blog over wat ons allemaal bezighoudt hier op het mooie Texel. Ook geven we je onze persoonlijke Texel-tips!

Trots op Tom

Wat hebben we genoten van de meivakantie. Het zonnige weer tijdens de Paasdagen was in één woord geweldig. We hebben zelfs de eerste ontbijtjes buiten kunnen serveren! Op het strand was het ook goed vertoeven en zo had de vakantie niet beter kunnen beginnen. En het...

Lees meer

De tuin in bloei!

Wij zijn gek op deze tijd van het jaar. Op naar meer zon, meer buiten, en nieuwe energie! De bloemen in onze prachtige tuin komen weer in bloei en dan voel je aan alles: de lente is begonnen.

Lees meer

Waar de winter wel niet goed voor is 😉

In de winter is het stil op Texel. Heel stil… De Kikkertstraat - zomers druk en bezaaid met mensen - is ‘s winters een verlaten dorp. Toch zitten wij alles behalve stil! Er is namelijk genoeg te doen op ons bungalowpark. Gelukkig heb ik een achtergrond in de bouw en...

Lees meer

Flexibel boeken

Uw vakantie beginnen en eindigen wanneer ú dat wilt! We leven in een wereld waarin alles razendsnel aan ons voorbij gaat. Van de moderne mens wordt ook nog eens verwacht dat hij flexibel is. Niets is fijner (vinden wij) dan even tot rust komen op Texel. Helaas heeft...

Lees meer

Texels IJS!

Bij ijsboerderij Labora heb je ruime keuze uit alleen maar super lekkere ijsjes! Deze zijn gemaakt met de melk van hun eigen koeien. Dit kun je allemaal bekijken op de boerderij onder het genot van een lekker ijsje!!

Dagje Vlieland

Vanaf het strand bij paal 33 vertrekt bijna iedere dag de veerpont “De Vriendschap” naar Vlieland. Dit is een leuk uitje waar u zeker wel een hele dag zoet mee bent. De mooie vaartocht – waarin u misschien wel zeehonden tegenkomt – komt aan op de Vliehors (ook wel de Sahara van het Noorden genoemd). Daar wordt u met de Vliehors Expres opgehaald en naar het Posthuys gebracht. Vanaf daar kunt u het eiland op de fiets verkennen. Aan het einde van de middag neemt u dezelfde waanzinnig mooie route weer naar huis.

De Vriendschap organiseert ’s avonds ook zeehondentochten. Op de terugweg krijgt u – aan boord bij ondergaande zon – een heerlijk maaltje versgekookte mosselen.

https://waddenveer.nl/nl/

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Zoals u in de blog “waar de winter wel niet goed voor is” leest zijn wij gek op strandjutten. In het Schipbreuk- en juttersmuseum Flora kijkt u uw ogen uit – want wat liggen hier veel bijzondere opgejutte spullen. Ook leert u veel over de Texelse traditie en hoort u veel mooie en bijzondere verhalen. Zeker de moeite waard!

https://www.juttersflora.nl/

Golfbaan Texel

Golfbaan de Texelse

Op loopafstand van onze vakantieverblijven vindt u de Texelse golfbaan, een van de weinige duinbanen in heel Nederland! Iedereen kan hier een balletje slaan: de gevorderden op de 18 holes par 72-baan en de beginners op de driving range of de 9 holes par 3-baan. In het clubhuis heeft u mooi uitzicht over de golfbaan, terwijl u geniet van een lekker hapje of drankje.

https://www.texelse.nl/golfbaan

Jan Plezier Texel

De Jan Plezier

Van alle activiteiten op Texel is meegaan met een huifkar, getrokken door twee oersterke Belgische trekpaarden, wel een hele speciale. Van de bushalte in De Koog (Nikadel) rijdt u naar De Nederlanden, De Muy en als meest noordelijke bestemming het strand van de slufter. Tijdens de tocht zult u duidelijk zien hoe veelzijdig de natuur op Texel is. Het duurt zo’n tweeënhalf tot drie uur en onderweg krijgt u koffie, thee en wat lekkers. De koetsiers vertellen met veel humor van alles over wat u tegenkomt onderweg. Echt een aanrader!

http://www.janpleziertexel.nl/

Eten en drinken nabij ’t Eibernest:

 

 

Texel informatie:

Openbaar vervoer – kijk op www.texelhopper.nl

De bootdienst – kijk op www.teso.nl

Taxi diensten – Texeltours: 0222 315 555

Texel e-vignet – www.texelevignet.nl