Lente op Texel

Langzaam aan ontpopt de Lente zich op het eiland, de sneeuwklokjes staan al in volle bloei en ook de narcissen en krokussen geven kleur aan de nu nog grijze dagen. Bij de Texelse schapenboeren is de lente zichtbaar, de eerste lammetjes huppelen al door de stallen.
Als dan de zon eenmaal gaat schijnen gaat het snel, dan willen we met zijn allen van de lente genieten!

Hieronder een aantal tips op een rij:

Fietsen langs de bloembollenvelden

Een échte aanrader in het voorjaar is een fietstocht langs de Texelse bloembollenvelden. In de maanden april en mei kunt u een tocht maken langs de mooiste velden van de Texelse bloembollenkwekers. U vindt de bloembollenvelden met name in het zuiden en noorden van het eiland.
Tip: Download de fietskaart van Texel

Lammetjes op Texel

Als u dan toch op de fiets zit, dan zult u tussen de bollenvelden de weilanden treffen waar volop lammeren staan. Altijd al eens een lammetje willen knuffelen?
Dat kan vanaf 15 februari bij Schapenboerderij Texel aan de Pontweg nr 77, net buiten Den Burg. Hier worden dagelijks lammetjes geboren en komt u meer te weten over het Texelse schaap.

Grootste lepelaar kolonie van Nederland

Een belangrijk natuursymbool van Texel: de lepelaar. Vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer kunt u in natuurgebied De Geul kijken naar de grootste lepelaar kolonie van Nederland. De Geul is een binnenmeertje dat u vlak bij de veerboot kunt vinden. Ook in de Slufter kunt u de lepelaars treffen, dit is ook een favoriete plek van deze elegante witte vogels.  De lepelaars voelen zich bijzonder thuis op Texel omdat hun grootste vijand, de vos, hier niet voorkomt.

Follow Us

Share This
×

Vragen?

× Chat