Zo kom je een warme zomer wel door!

De eerste warme dagen van het jaar hebben we weer overleefd. Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Wij hebben naast onze dagelijkse bezigheden heerlijk verkoeling gezocht op het strand. Wat is het toch fijn om dat zo dicht bij huis te hebben. Ook de schaduwplekjes in de tuin kwamen goed van pas en onze gasten konden heerlijk buiten ontbijten.

Met warm weer zit je op Texel dus echt perfect. De zee geeft een verkoelende bries en dat maakt een dagje strand heel behaaglijk. Naast het strand zijn er nog genoeg andere verkoelende activiteiten te doen, ga bijvoorbeeld het water op!

18019 garnalenvissen

Een aanrader is met de TX10- of 20. Ga mee op een van deze twee garnalenkotters en vaar een mooi stukje mee over de Waddenzee. Tijdens de tocht vertelt de schipper wat er allemaal in het net komt (namelijk veel meer dan alleen garnalen). De verser dan verse Waddengarnaaltjes worden aan boord gekookt en gegeten. Aan het einde van de vaart krijg je een zakje mee naar huis. Hmm..! 

18026 dagje vlieland 1

De Vriendschap is een waddenveer tussen Texel en Vlieland. Deze vertrekt vlakbij onze accommodaties, op het strand van paal 33. Je kunt een dagtocht doen naar Vlieland of een Zeehondentocht. Allebei erg mooi! 

Mocht je liever met wat sneller geschut het water op gaan dan is de Bruuzer iets voor jou. Deze supersnelle powerboat stuitert over de golven en binnen no time zie je een heleboel! Vaar langs de TESO, de zeehonden, of zelfs naar Terschelling!! Geweldige ervaring maar niet geschikt voor mensen met een zwakke rug. Dan zit je beter op het dek van de Waddencruise TX44. Dit schip vaart naar de Marinehaven in Den Helder en onderweg zie je gegarandeerd zeehonden. Tijdens de vaart kun je genieten van heerlijk eten en drinken. 

Ben je liever in (in plaats van op) het water, ga dan verkoeling zoeken bij Molenkoog in Den Burg. Een heerlijk buitenzwembad met leuke glijbaan en gezellige kiosk en terras. 

Ohja, surfen wordt op Texel ook veel gedaan. Wereldwijd populair en op Texel kun je het benodigde materiaal huren. Een lesje volgen kan natuurlijk ook. Dit wordt voornamelijk gedaan langs het strand van De Koog. 

Uiteraard kun je ook gewoon een plekje in de schaduw opzoeken in onze heerlijke tuin! 

 

Esther, 3 juli 2019 

 

Follow Us

Share This
×

Vragen?

× Chat